5 кроків у догляді за шкірою: поради для чоловіків

5 кроків у догляді за шкірою: поради для чоловіків

На запитання редакції THE ÙS про основи догляду за шкірою для чоловіків відповідає команда б’юті-простору Mila’s Beauty

Не всі чоловіки наразі розуміють, що догляд за шкірою обличчя — це така сама необхідність, як щоденне гоління та умивання. Винні в цьому стереотипи, що догляд за шкірою — це привілей лише для жінок. Хоча це не так.

Потужний вплив тютюну, алкоголю, сонця, щоденне гоління, спиртові лосьйони й пінки провокують у чоловіків зморшки й роблять їхню шкіру чутливою, а велика кількість шкірного сала спричиняють жирний блиск і появу вугрів.
Лише п’ять кроків у догляді — і ваша шкіра якомога довше випромінюватиме свіжість і здоров’я.

Крок 1.Пізнайте свою шкіру краще

Насамперед визначте тип шкіри:

— нормальна чиста шкіра, яка рідко подразнюється;

— суха може лущитися, свербіти та бути грубою на дотик;

— жирна блищить, на ній помітний прошарок жиру;

— комбінована в одних місцях суха, у других жирна.

Цієї інформації буде цілком достатньо, щоб підібрати вам правильний догляд.

Правильний догляд не = складний. Лише декілька  обов’язкових маніпуляцій допоможуть кожному чоловіку поліпшити стан шкіри й відтягнути процеси старіння. 

Крок 2.Правильно вибирайте засоби для догляду за шкірою

Коли обираєте засоби для догляду за шкірою, звертайте увагу на їхні склад і призначення. 

Якщо ви маєте жирну або проблемну шкіру, обирайте продукти з антибактеріальними властивостями та заспокійливими компонентами.

Для чоловічого догляду достатньо трьох етапів догляду: очищення, зволоження та глибоке очищення раз на тиждень. Про це — у наступних кроках.

Крок 3.Очищайте обличчя від бруду, мікробів і шкірного сала

Очищення допомагає видалити забруднення та надлишки себуму, що заповнюють пори та можуть призвести до висипань. 

Пінка, гель для вмивання або ранкова ензимна пудра позбавлять обличчя від бруду, мікробів і шкірного сала. На відміну від звичайного мила, вони роблять це ефективно й дбайливо, глибоко очищають пори та не пересушують шкіру. Очищення також готує шкіру до наступного етапу й допомагає їй швидше поглинути крем. 

Умивайтеся за допомогою пінки або гелю для вмивання два рази на день: вранці та ввечері. Робіть глибоке очищення раз на тиждень за допомогою активних скрабів чи пілінгу.

Крок 4.Зволожуйте шкіру, щоб зберегти її природний захисний бар’єр

Щоденне зволоження шкіри допомагає зберігати її природний захисний бар’єр і робить її більш пружною. 

Багато чоловіків не люблять зволожувальних кремів через липкість і відчуття маски на обличчі. Якщо це бентежить і вас, то вибирайте креми з легкою гелевою текстурою або зволожувальні тонери.

Крок 5.Користуйтеся скрабами й масками для глибокого очищення шкіри

Скраб це чудовий спосіб відлущувати ороговілі клітини та забруднення. Завдяки використанню скрабу шкіра відновлюється, збільшується її здатність до поглинання корисних компонентів із наступних засобів догляду.

Маска для глибокого очищення також є ефективним засобом боротьби з проблемами шкіри. Вона допомагає зменшити вироблення себуму та звузити пори, забезпечуючи чистоту й свіжість обличчя. 

Тож пам’ятайте про особливості вашої шкіри та включайте глибоке очищення у свою щоденну рутину. І ваше обличчя подякує вам за це. Адже правильний догляд за шкірою це інвестиція у ваше здоров’я та самопочуття.

Дар'я Мусаєва

Я Даша, кофаундерка & бренд стратег THE US.
Я обожнюю креативний маркетинг і закохана в українську культуру та мистецтво. Тож буду щаслива розділити свої захоплення з читачами THE US.

Я Даша, кофаундерка & бренд стратег THE US. Я обожнюю креативний маркетинг і закохана в українську культуру та мистецтво. Тож буду щаслива розділити свої захоплення з читачами THE US.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *