Йога-ретрит у Закарпатті: перезавантаження тіла й розуму

Із першими днями осені у всіх нас з’являється нагальна потреба відчути зв’язок із природою, щоб наповнитися й зарядитися від неї. Своїм небанальним досвідом єднання з природою та пізнання себе в йога-ретриті з редакцією The US поділилася Настя Галич SMM-менеджерка школи англійської мови «Click&Speak»

Була середина червня. Я звільнилася з двох моїх проєктів. Відчувала вигорання й розуміла, що не впораюся з ним без відпочинку. Але не з друзями на природі чи походу в кіно, а якісного й справжнього релаксу. Тоді я згадала, що моя улюблена тічерка та наставниця з йоги в «Integral» Катя Серко збирає компанію ентузіастів для ретриту в Карпатах. І я таки запригнула в останній вагон — останнє місце було моє.

«У мене не було часу залипати в телефоні, та й не хотілося»

Протягом усього ретриту ми були на території Драгобрату в ретрит-центрі «Оріяна». Це дуже цікаве місце. У ньому готують лише веганську та вегетаріанську їжу. Усі люди відкриті та світлі. Багато хто з них практикує йогу. Тоді я вперше потрапила в такий осередок гармонії для душі й тіла.

Кожний наш день минав за таким графіком:

6:30 — практика йоги (мандала-йога, баланси тощо) 

9:15 — сніданок та вільний час

12:00 — спільне чаювання 

14:00 — лекція на тему йоги або похід у гори з чаєм

18:00 — вечеря

20:00 — вечірня практика йоги

22:00 — сон

Протягом перших двох днів був дуже насичений графік. У таких умовах у мене не було часу залипати в телефоні, та й не хотілося.

«Я стала більш відкритою, щоб сприймати власне тіло й тіла оточення»

У нас було справжнє єднання з природою: чаювання на галявинах, Ecstatic Dance біля озера, коні та вівці в горах, пранаяма (йога дихання) під дощем і купання у відкритих водоймах. 

Після такого досвіду я з більшою легкістю можу сісти на траву посеред міста, гуляти босоніж, плавати в заміському ставку без купальника. Тепер я не боюся жучків-павучків і того, що можу забруднити одяг. Адже стала більш відкритою, щоб сприймати власне тіло й тіла оточення.

«Ще я стала пескетаріанкою»

Після йога-ретриту в моєму оточенні зʼявилися нові люди. Час від часу ми разом влаштовуємо челенджі з різних йога-практик та й у цілому підтримуємо контакт.

Ще я стала пескетаріанкою. Тобто не їм мʼяса, а рибу — так. Хотіла раніше спробувати таке харчування, але веганство в ретрит-центрі мене додатково змотивувало й показало, що така їжа може бути різноманітною й цікавою. Також я почала більше звертати увагу на свій стан і дослухатися до нього.

«Вам точно треба на йога-ретрит, якщо ви замахалися»

Вам точно треба на йога-ретрит, якщо ви:

— відчуваєте тиск міста й хочете провести час на природі;

— хочете більше дізнатися про йогу;

— бажаєте відпочити від соціальних мереж й зробити детокс;

— замахалися 🙂

«Пробуйте різні способи й аналізуйте, як на них реагує ваші тіло й душа»

Мені сподобався досвід йога-ретриту. Я хотіла б його повторити. Може, хіба що з невеликими змінами. Наприклад, я знаю, що є ретрити, під час якого команда йде з палатками в гори на кілька днів чи довше.

Пробуйте різні способи й аналізуйте, як на них реагує ваші тіло й душа.

Дар'я Мусаєва

Я Даша, кофаундерка & бренд стратег THE US.
Я обожнюю креативний маркетинг і закохана в українську культуру та мистецтво. Тож буду щаслива розділити свої захоплення з читачами THE US.

Я Даша, кофаундерка & бренд стратег THE US. Я обожнюю креативний маркетинг і закохана в українську культуру та мистецтво. Тож буду щаслива розділити свої захоплення з читачами THE US.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *